Águilas, een paradijselijk microklimaat

De gemiddelde dagtemperatuur bereikt 23 graden, waardoor u het hele jaar door kunt genieten van 28 kilometer kustlijn

Águilas, gelegen in het zuidoosten van het Iberische schiereiland, omringd door de Middellandse Zee, heeft een bevoorrechte geografische ligging. De gemeente kan bogen op een prachtige kustlijn van 28 kilometer, waarlangs fijne zandstranden worden afgewisseld met rotsachtige baaien en, in de diepte, een unieke zeebodem vanwege de flora en fauna.

Een uitzonderlijk microklimaat met meer dan 3.200 zonuren per jaar, een gemiddelde dagtemperatuur van 23 ºC en een gemiddelde zeetemperatuur die het hele jaar door tussen 15 en 19 graden ligt.

De belangrijkste reden voor dit microklimaat is de Sierra de Almenara, die fungeert als een natuurlijke muur voor de stad Águilas (Murcia) en deze beschermt tegen allerlei meteorologische verschijnselen.

Sierra Almenara, protecting Águilas from meteorological influences
De ligging van Sierra Almenara beschermt Águilas.

Er wordt een verscheidenheid aan buitenactiviteiten aangeboden, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse triatlon, duikverenigingen en de goed gesignaleerde wandelroutes. En een interessant cultureel aanbod dat varieert van tentoonstellingen, conferenties tot concerten en theatervoorstellingen.

Auditorium Águilas, Murcia, Spain.
Het Auditorium van Águilas. (foto: Murcia Today)

Het carnavalsfeest, uitgeroepen tot internationaal toeristisch belang, wordt al meer dan tweehonderd jaar gevierd en is een indrukwekkend vertoon van durf, vindingrijkheid, kritiek, schoonheid en fantasie. Elke editie gaat de hele stad de straat op met een van de grootste shows van het land.

Águilas biedt op dezelfde manier een breed scala aan diensten van allerlei aard die bijdragen tot een aangenamer verblijf van de bezoekers: hotels, campings, winkels, cafés, bioscopen … die het hele jaar open blijven.

De gastronomie van Águilas verdient een apart hoofdstuk. Omgeven door gecultiveerde velden en omringd door de Middellandse Zee, heeft Águilas een traditionele keuken, zeer gevarieerd, met een groot contrast van smaken die draait om de producten van de zee en de landbouw.

tipical plates of tapas from Águilas, Murcia, Costa Cálida
Typische tapas in Águilas (foto: Águilas Turismo)

Kortom, een stad aan zee, gastvrij en vriendelijk waarin de bezoeker zich vanaf de eerste dag thuis voelt en vol plekken om je te laten verleiden.

GogoEstates service area, águilas flyout
Geografische ligging Águilas. klik hier voor onze aanbiedingen in Águilas.
Bronnen: Aguilas.tv en La Opinion

 

Top offers on key ready and off plan properties on this top location from GoGo Estates
Onze beste nieuwbouw en key ready projekten gepresenteerd in Facebook

Een gedachte over “Águilas, een paradijselijk microklimaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *