Aguilas Murcia

Aguilas in de kijker

aguilas te quiere mas
Águilas is een stad in het zuidoosten van de regio Murcia, aan de Costa Cálida. Deze stad biedt zowel zomer- als wintertoerisme, dankzij het uitstekende klimaat.

Er zijn talrijke stranden en baaien. Daarnaast heeft het een rijk cultureel erfgoed en, natuurlijk, de formidabele gastronomie. Het is een perfecte bestemming voor vakantie of om  permanent te wonen.

De kustplaats heeft drie havens, de jachthaven van Aguilas, de jachthaven van Juan Montiel en de  vissershaven.

De golfbaan van de Aguilas Golfacademie ‘Isla del Fraile’ is perfect voor het trainen van uw golfvaardigheden in Águilas. Er zijn ook nabijgelegen golfbanen in Lorca, Pulpi (Aguilón Golf) en Hacienda del Alamo.

 

Aguilas haven

Het weer in Aguilas

 

Het klimaat in Aguilas is droog en gematigd met weinig neerslag.

  • Gemiddelde jaarlijkse temperatuur: 18 ºC
  • Gemiddelde temperatuur zeewater: 20º C
  • Uren zonneschijn: 3.200 uur per jaar.

 

De stranden van Aguilas

aguilas murcia

Águilas heeft meer dan 30 maagdelijke stranden en baaien, langs een strook van 25 kilometer. De meeste zijn klein en intiem, waaronder:
Cala de la Cueva de las Palomas, Cala de la Herradura, Playa Amarilla, Playa de Calabardina, Playa de Calacerrada or Playa de Los Cocedores, Playa de Cope, Playa de la Cañada del Negro, Playa de la Casica Verde, Playa de la Cola, Playa de la Colonia, Playa de la Galera, Playa de la Higuerica, Playa de la Rambla Elena, Playa de las Pulgas, Playa de Poniente, Playa del Arroz, Playa del Barranco de la Mar, Playa del Pozo de las Huertas, Playa del Pocico del Animal, Playa del Pozo, Playa El Rafal, Playa del Charco, Playa del Sombrerico, Playa Ensenada de la Fuente, Playa de Calabarrilla, Playa El Hornillo, Playa de Las Delicias, Playa de Levante, Playa del Matalentisco, Playa La Tortuga, Playa de Calarreona, Playa La Carolina and Playa del Pino.

Klik hier voor meer informatie over de stranden van Aguilas.

Wat is er te doen in Aguilas?

De boulevard is meer dan 6 kilometer lang. Het strand van Levante is het belangrijkste strand nabij het centrum van de stad.

Playa de las Delicias , Aguilas
Playa de las Delicias , Aguilas

Águilas heeft veel natuurschoon  en een uitzonderlijk microklimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Daarom is het een zeer aanbevolen plaats is voor wintertoerisme. Je kunt een breed scala aan buitenactiviteiten beoeferen, van bergbeklimmen of wandelen, tot diepzeeduiken in de warme wateren.

Wat het culturele aanbod betreft, worden kunsttentoonstellingen afgewisseld met conferenties, tentoonstellingen van kunstnijverheid, concerten, theater, enz. Een speciale vermelding verdient het kleurrijke en levendige carnaval van Águilas, dat al tweehonderd jaar wordt gevierd. De hele stad gaat de straat op. Het carnaval van Aguilas is één van de grootste spektakels van Spanje.

strand Aguilas

Er is een grote verscheidenheid aan diensten van allerlei aard, die het hele jaar door geopend zijn. Dit maakt uw verblijf aangenaam: hotels, campings, winkels, cafés, bioscopen, enz.  Er zijn talrijke bars met terrassen, pubs enz. Met meer dan veertig restaurants biedt het een gevarieerde en interessante keuken om de meest exquise fijnproevers tevreden te stellen, altijd met producten van de hoogste kwaliteit.

Aguilas heeft 4 hotels van 2 tot 4 sterren en verschillende hostels, privé-appartementen voor seizoensverhuur.

Reizen naar Águilas

aguilas luchthavens

Águilas is goed ontsloten door de AP7 / E7, de mediterrane snelweg.

Águilas heeft een busstation met regelmatige lijnen naar Lorca, Murcia, Mazarrón, Cartagena, Almería, Madrid.

Het RENFE treinstation verbindt Águilas met lange afstandstreinen naar Madrid en Barcelona.

De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven van Murcia, op ca. 60 km met dagelijks vervoer. De luchthaven van Almeria is ook dichtbij, terwijl de luchthaven van Alicante-Elche iets verder weg ligt.

Uw huis in Águilas?

Met een huis in Aguilas kunt u altijd genieten van de Middellandse Zee.

GogoEstates heeft een ruim aanbod woningen op de beste locaties. Keuze uit nieuwbouw, vanaf plan, terreinen of fincas  (waar u zelf uw woning kunt laten bouwen), woningen met zeezicht, enz.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bekijk hier ons bijgewerkte aanbod van woningen in Aguilas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *