Cabo Roig

Cabo Roig is één van de beste urbanisatie’s aan de Middellandse Zee. De Spaanse kustplaats heeft goede restaurants, twee stranden, elke week een gezellige markt en uitstekend weer het gehele jaar door. De goede bereikbaarheid en de uitstekende faciliteiten maken maken het een ideale bestemming voor tweede woning, vakantie, of permanente verblijfplaats.

Deze kustplaats behoort tot de gemeente van Orihuela Costa en is één van de meest exclusieve gebieden van de Costa Blanca.

“Cabo Roig” is Valenciaans voor “rode kaap”, gegeven  de rode rots die deze kaap vormt.

Door de  goede infrastructuur, een mooi aanbod van bars en restaurants en alle aanwezige diensten (zoals scholen, artsen en commerciële en sportfaciliteiten in de buurt) is de plaats is zeer populair. Zowel Spanjaarden uit de regio en uit Madrid, als bij Noord Europeanen komen naar dit stukje van de Spaanse Kust. De talrijke permanente bewoners garanderen dat alle voorzieningen en diensten het hele jaar door open blijven.

Het weer in Cabo Roig

Cabo Roig ligt ongeveer 10 – 25 m boven de zeespiegel, maar verder is het vlak. Omdat het direct aan zee ligt, kunt u zowel in de zomer als in de winter genieten van de koele zeebries en de warme winters. Het weer is over het algemeen zonnig, met meer dan 320 dagen zon per jaar, met korte winters en lange zomers met een gemiddelde jaartemperatuur van +20ºC.

Strand

strand

Er zijn twee stranden: Cala Capitan en La Caleta. Beide ontvangen jaar na jaar de Blauwe Vlag voor hun diensten, toegang, netheid, veiligheid en de kwaliteit van hun wateren.

Het strand Cala Capitan ligt aan de noordkant van Cabo Roig naast La Zenia en is 157 m lang en biedt een leuke speeltuin en een chiringuito in het zomerseizoen.

Bijzonder is het kleine eiland dat op rustige dagen lopend vanaf het strand te bereiken is, de gaten en holtes in de rotsen van het eiland bieden een prachtige omgeving om te snorkelen.

Het strand La Caleta is 287 m lang en ligt aan de zuidkant van Cabo Roig. Naast dit strand ligt de haven van Cabo Roig voor plezierboten tot 15 m lang, maar met een beperkte diepgang van maximaal 1,50 m. De Caleta is beschermd tegen wind en golven, zelfs in de winter is het gebruikelijk om mensen te zien zonnebaden en te genieten van de voordelen van het klimaat en de stranden van Cabo Roig. In het hoogseizoen komen boten uit de hele omgeving naar de beschermde baai om de dag door te brengen.

Markt

Cabo Roig heeft zijn eigen wekelijkse markt op donderdag, van 9.00 tot 14.00 uur. Het is een kleine maar gevarieerde typische markt met veel kleding en etenswaar. Onder meer is er een grote verscheidenheid aan augurkenstalletjes, churrería voor het ontbijt en een kippengril. Hij vindt plaats nabij het medisch centrum (Centro de Salud), op het einde van de Strip, nabij zee.

markt

Wat te doen in Cabo Roig?

Er is een veelheid aan activiteiten die kunnen worden gedaan tijdens de zomer- en winterperiode. Er zijn veel opties voor watersportliefhebbers. In de jachthaven vindt u aangemeerde jachten tot 15 meter, huur een boot of een jetski. Het vriendelijke personeel van Stella Maris zal u adviseren over het gebruik ervan. U kunt ook leren zeilen in de zeilschool gelegen in de haven en die cursussen geeft gedurende het hele zomerseizoen.

jachthaven

U kunt tennissen bij de Cabo Roig Tenis Club.

De brede wegen van Cabo Roig worden door veel bewoners gebruikt om te fietsen, hard te lopen en te skaten. Een mooie en romantische promenade maakt het mogelijk om langs de gehele kustlijn te wandelen naar aangrenzende urbanisaties van La Zenia en Campoamor.

Voor golfliefhebbers is Cabo Roig ook een ideale bestemming, want de ligging biedt gemakkelijk toegang tot de beroemde golfbanen van Villamartin en Campoamor.

Op zeer korte afstand, nauwelijks vijf minuten met de auto, ligt het winkelcentrum Zenia Boulevard. Dit is één van de grootste winkelcentra in het Middellandse Zeegebied.

la zenia boulevard

 

Woningen in Cabo Roig

U vindt woningen vlakbij het strand, allemaal op loopafstand en van verschillende afmetingen. De bebouwingsdichtheid is laag. Het grootste deel van de huizen bestaat uit in vrijstaande woningen met tuinen. Bekijk hier ons uitgebreide  woningoverzicht in Cabo Roig

Bereikbaarheid

Cabo Roig is zeer goed verbonden met de luchthaven van Alicante-Elche (52 km) of de luchthaven van Corvera, in Murcia (48 km). De nabijgelegen snelweg AP-7 in zuidelijke verbindt met mooie steden als Cartagena en Murcia. Naar het noorden  verbindt de AP7 u met de luchthaven van Alicante. De N-332  biedt een prachtig landschap door het natuurgebied waar u flamingo’s en andere vogels kunt zien in de rijke zoutmeren langs de weg.

cabo roig locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *