Campoamor, Orihuela Costa

Campoamor, ook wel Dehesa De Campoamor genoemd, is een badplaats gelegen in het zuiden van de provincie Alicante in Spanje. Het behoort tot de gemeente Orihuela, de hoofdstad van de Vega Baja del Segura.
Het maakt uit van Orihuela Costa, een zuidelijk deel van de Costa Blanca.

Campoamor ligt ten zuiden van de de rode rots van Cabo Roig. Deze kustplaats is gemakkelijk bereikbaar, op slechts 35 minuten vanaf de luchthaven van Alicante. Torrevieja ligt op slechts10 kilometer rijden.

Dehesa Campoamor
Dehesa Campoamor

Klimaat Campoamor

Zoals de gehele Costa Blanca Zuid, is het weer één van de belangrijkste troeven. Het zeeklimaat, met warme zomers en zachte winters, kent weinig regen en veel zon. In de badplaats, met 320 dagen zon, is het 12 maanden per jaar goed toeven. En je vindt hier alles voor een geslaagde vakantie: restaurants, cafés terrastjes, supermarkten, winkels,enz.

 

Wat te doen in Campoamor?

Buitenactiviteiten

Campamor heeft een jachthaven met 350 ligplaatsen en mooie stranden aan de Middellandse zee. Daarom het is een goede plaats om te leren surfen , zeilen of om andere watersporten te beoefenen.
De stranden zijn ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel en er zijn houten wandelpaden aangelegd op het strand. Er is ook een wandelpad langs de kust die je voert langs de baaien.

Enkele andere mogelijke buitenactiviteiten zijn paardrijden, vissen, fietsen

Golf

In Campoamor is er het golf terrein van Campamor zelf. Binnen een half uur rijden bevinden zich nog twee golfbanen:  Golfclub Las Ramblas  en  Villa Martin Golf.

Uitstapjes

Enkele tips voor uitstapjes vanuit Campoamor

  • La Zenia Boulevard Shopping Center (Torrevieja).
  • Het stadje Orihuela, op circa 20 kilometers landinwaarts.
  • De oude havenstad Cartagena, bekend van het Romeinse theater.
  • De stad Murcia
  • De laguna van de Mar Menor

Wonen in Campoamor

Overweegt u om te gaan wonen in Zuid-Spanje? Dan kan GogoEstates u van dienst zijn! Wij zijn bekend in de regio van Campoamor en kennen alle voor en nadelen van de verschillende plaatsen.  En we weten exact welke plaatsen voor  geschikt kunnen zijn. Bovendien kennen wij de beste nieuwbouwprojecten en de beste woningen in  de streek.

Kijk hier voor ons woningaanbod aan de Costa Blanca Zuid.

Een gedachte over “Campoamor, Orihuela Costa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *