Ciudad Quesada

Ciudad Quesada is een plaats binnen de gemeente Rojales, in het zuiden van de provincie Alicante. Het ligt op een prachtige locatie aan de golfbaan van La Marquesa. Het klimaat is hier heel gezond, met 20 graden gemiddeld over het jaar. Op ongeveer 4 km vindt je de stranden aan de Middellandse zee.

ciudad-quesada

De toeristenplaats is bekend om haar ligging op de heuvel, waardoor je een prachtig panoramisch uitzicht naar het zuiden hebt. Je kijkt over de turquoise Middellandse Zee en het unieke het natuurpark van de Lagunas de La Mata y Torrevieja.

Ontstaan van Ciudad quesada

Ciudad Quesada ontleent haar naamn aan de ondernemer en projectontwikkelaar Justo Quesada. In de jaren ’70  kocht hij  grond in de gemeente Rojales, die hij vervolgens ontwikkelde met woonbebouwing en een golfbaan. Hij was een pionier in de ontwikkeling van het model van residentieel toerisme, en werd een baanbrekend projectontwikkelaar, met de urbanisatie van Ciudad Quesada tot gevolg.

Tegenwoordig zijn de inwoners merendeels van Noord-europese afkomst, wat zorgt voor een multiculturele omgeving Er wonen circa 12,500 mensen. Er zijn winkels en restaurants uit verschillende landen te vinden.Hier vind je rust, zonder dat je je hoeft te vervelen.  Tegenwoordig wordt Ciudad Quesada steeds meer gekozen als permanente woonplaats door onder meer Britten, Scandinaviërs en Duitsers.

Ligging

Deze urbanisatie geniet van een uitstekende infrastructuur, veiligheid en eerste klas woningen.

  •  De prachtige stranden van Guardamar del Segura liggen op slechts tien minuten met de auto.
  •  De luchthavens van Alicante en Murcia liggen heel dichtbij, op slechts 40 en 70 km.
  •  Dichtstbijzijnde steden zijn Guardamar del Segura (7 km), Torrevieja (12 km), Elche (28) km, Alicante (45 km) en Murcia (47 km).
locatie ciudad quesada
Locatie Ciudad Quesada

Weer en klimaat

Dankzij de nabijheid van de zoutmeren en de Middellandse Zee heeft Ciudad Quesada een buitengewoon gezond klimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden Celsius. Een ideaal klimaat voor vrijetijdsbesteding op elk moment van het jaar.

Golfclub

De belangrijkste attractie van deze toeristische urbanisatie is de 18-holes golfbaan La Marquesa Golf. Deze club beschikt over een uitstekend onderhouden en ontworpen baan, en is gelegen in een vallei. Bovendien beschikt deze golfclub over een eigen hotel “La Laguna”,met een spa van 700 m2; een schitterend restaurant met mediterrane keuken; een zoutwaterzwembad; conferentiezalen, een trouwzaal, en een fitnessruimte.

golf ciudad quesada

 

Woningen

In Ciudad Quesada is veelheid aan woningen in elegante stijl. Wat de woningtypes betreft, overheersen de vrijstaande huizen en luxe villa’s met zwembaden. Er zijn hier echter weinig flats. Kijk hier voor ons overzicht van woningen in Ciudad Quesada

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *