Grenzen en luchtruim Europa openen 21 juni

De nieuwe vrijheid. Grenzen en luchtruim Europa openen 21 juni. Na zo´n drie maanden isolatie en verregaande beperking in bewegingsvrijheid staan we nu aan de vooravond van de ´nieuwe normaliteit´. We mogen weer vrijwel onbeperkt reizen door Europa. Als gevolg wordt er weer gevlogen en in de toeristische zones zijn de voorzorgsmaatregelen tot een leefbaar niveau teruggebracht.

Grenzen en luchtruim Europa open
Airport Alicante. Foto:  Dreamstime

Nu fase 3 op zijn einde loopt en we naar de nieuwe normaliteit overgaan, zullen we onze bewegingsvrijheid vrijwel geheel terugkrijgen. Een voorbeeld hebben we in Galicia waar ze al in de nieuwe normaliteit leven: Stranden worden in zones ingedeeld vooral om de risicogroepen te beschermen. De bezettingsgraad van openbare plaatsen wordt vrijwel overal tot 75% opgeschroefd. Discotheken gaan 1 juli weer open.

De nieuwe vrijdheid: Mondkapje
Foto:  Dreamstime
Controle op bezettingsgraad en een mondkapje op als je bijvoorbeeld naar de WC gaat zullen een paar van de weinige ongemakken zijn die je in Spanje zult gaan hebben.
Costa Cálida.
Costa Cálida. Foto: Murciaturistica.es

In de toeristische zones, zoals hier aan Costa Blanca en de Costa Cálida, staat iedereen klaar om je van een onvergetelijke tijd te laten genieten. Je mag dus weer onbezorgd (maar verantwoord) naar je vakantiewoning in Spanje komen of zoeken. Wij zijn er hier zeker klaar voor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *