Huis kopen Spanje van de bank

Overweeg je een huis te kopen van de bank in Spanje? Woningen van de bank hebben de reputatie goed en goedkoop te zijn. Maar er zijn wel aan aantal punten waar je op moet letten.

Huizen van de bank Spanje

In Spanje worden regelmatig woningen uit bankbeslag te koop aangeboden, vaak voor een voordelige prijs. Kopen uit bankbeslag is een van de meest goedkope opties als het gaat om het verkrijgen van een woning in Spanje. Maar wat is een woning bankbeslag?
Woningen uit bankbeslag zijn woningen die door de bank in beslag zijn genomen en verkocht moeten worden. Bijvoorbeeld tijdens vastgoedcrisis in Spanje, rond 2008, kwam veel vastgoed van de bank op de markt voor spotprijzen. Maar ook nu komen er regelmatig panden op de markt, waarvan de eigenaars de lening niet meer konden betalen.

Banken willen namelijk deze activa te gelde maken, en zetten huizen daarom te koop tegen prijzen die veel lager zijn dan de marktprijs. Het is mogelijk om appartementen uit bankbeslag te vinden die voor 50% minder dan de werkelijke prijs aangeboden worden. Op deze manier worden ze snel verkocht. Vaak krijgen de kopers een aantal zeer voordelige voorwaarden of speciale hypotheken aangeboden, om de verkoop nog meer te versnellen.

bankbeslag costa cálida
Woningen uit bankbeslag aan de Costa Cálida Aguilas, Murcia

Bankbeslag Spanje.

Waarop letten?

Een huis kopen in Spanje uit bankbeslag kan dus een goed alternatief zijn, omdat er een aantal voordelen aan zitten en woningen voordelig worden aangeboden.
Maar er zijn wel aan aantal punten waar je op moet letten bij het kopen via bankbeslag.

De bank is geen vastgoed expert. Verwacht geen uitgebreide dienstverlening of ondersteuning van de bank zelf.
Let op gebreken. Soms gaat het om woningen die lang leeg hebben gestaan. Dan kunnen bijvoorbeeld leidingen defect blijken, of andere gebreken door langdurige leegstand aan het licht komen.
Let op vergunningen. Soms gaat het om projectontwikkelaars die voortijdig failliet gaat. Dan kan het zijn dat niet aan alle vergunningen is voldaan
Schakel een advocaat in. GogoEstates adviseert altijd een advocaat gespecialiseerd in vastgoedtransacties in de arm te nemen, om je te begeleiden bij je aankoop. De advocaat zal alles controleren zoals de bouwvergunning, nummer kadastraal, of de gemeenschapskosten betaald zijn, of er nog een openstaande hypotheek is, onroerende voorheffing. Pas als alles in orde is, kan de verkoop doorgaan.

GogoEstates is graag bereid samen met jou een juiste advocaat te kiezen.

Aankoopproces bankbeslag

Wij werken samen met Aliseda vastgoedbeheer. Zo beschikken wij over een groot aantal eigendommen, zowel voor eerste als tweede woningen, commerciële panden, kantoren, grondstukken, enz., gelegen in heel Spanje.

Alisea inmobiliaria

Huizen raadplegen

Op ons vastgoedportaal www.gogoestates.com kan je ons complete woningaanbod raadplegen. Je kan op een zeer eenvoudige en intuïtieve manier door onze website navigeren.  Vink Bankbeslag aan, om panden uit bankbeslag te selecteren.

huizen zoeken

Contact

Als je de woning hebt gevonden op onze website, of als je op zoek bent naar een ander type woning, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij lossen alle twijfels op. Je wordt te allen tijde geadviseerd door onze medewerkers.

Neem contact met ons op:
Nederland: (+31) 020 2416078
België: (+32) 03 8080830
Whats app:

contact watsappMobiel / whatsapp +34 634 333 890

 

Of vul ons contactformulier in, met je contactgegevens en de reden van je vraag, en wij zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

Woning bezoeken

Zodra wij je verzoek hebben ontvangen, zal één van onze adviseurs telefonisch contact met je opnemen, zodat je samen de datum en tijd kunt bepalen om de woning te bezoeken, die het beste past bij je beschikbaarheid. Wij raden je aan rekening te houden met de volgende aspecten om het meeste uit het bezoek te halen:
– Maak een lijst van wat je belangrijk vindt: aspecten van het onroerend goed zoals de indeling, de inrichting, de gemeenschappelijke ruimtes of de ligging.
– Noteer alle twijfels die je kunt hebben, zodat onze agent je kan helpen deze op te lossen.
– Zorg ervoor dat je aan het einde van het bezoek over alle informatie beschikt die van belang is.
– Indien je dit nodig acht, vraag dan naar alle documentatie met betrekking tot het onroerend goed object.

Woning uit bankbeslag reserveren

Als je na een bezoek aan de woning geïnteresseerd bent in de aankoop ervan, dan kun je een aankoopverzoek doen.

Om de woning te reserveren dien je een reserveringsovereenkomst in te vullen. Dit document bevat de basisvoorwaarden van het aanbod en de reservering en over de verwerking van de persoonsgegevens. Ook bevat reserveringsovereenkomst een reeks verzoeken om informatie met betrekking tot de naleving van de regelgeving inzake de preventie van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme.

Eenmaal voltooid, heb je een periode van 72 uur vanaf de ondertekening van de overeenkomst om een overschrijving te doen voor het bedrag dat in die overeenkomst is overeengekomen, voor de reservering van de woning op jouw naam.

Zodra is gecontroleerd of de reservering is ontvangen op de daartoe opgegeven rekening, zal deze de reserveringsovereenkomst en de voorwaarden van jouw aanbieding worden beoordeeld. Na analyse van jouw bod nemen wij contact met je op om je te informeren of de transactie al dan niet is gevalideerd.

Als de operatie met succes is gevalideerd, wordt het pand op dit punt op jouw naam gereserveerd en kan de verkoop worden geformaliseerd. Indien dit niet het geval is, dan zal het volledige bedrag van de reservering worden teruggestort op de rekening van waaruit de overschrijving is gedaan.

Ondertekening en overhandiging sleutels

Zodra je aanbod is goedgekeurd, nemen wij contact met je op om een datum en tijdstip vast te stellen dat voor beide partijen geschikt is om naar het notariskantoor te gaan om de verkoopakte van het onroerend goed te laten passeren, waarbij wij je de sleutels van het onroerend goed op die datum overhandigen.

Bankbeslag huizen Spanje

Nu weet je hoe je een huis kan kan kopen in Spanje via bankbeslag. Het is een mogelijkheid om  goedkoop een appartement of villa te kopen Spanje.
Als partner van het toonaangevende Aliseda Inmobiliaria bieden wij een groot aanbod huizen uit bankbeslag en gedwongen verkoop in heel Spanje. Bekijk onze website voor ons complete woningaanbod in spanje, met onder meer appartementen te koop in spanje uit bankbeslag, villa’s te koop spanje uit bankbeslag. Neem een kijkje op onze woningen aan de Costa Blanca (Calpe, Torrevieja, Alicante) en Costa Cálida (Murcia, Águilas)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *