Orihuela Costa

Orihuela Costa is het zuidelijkste deel van de Costa Blanca. Deze kust grenst in het noorden aan het kuststadje van Torrevieja en in het zuiden tegen de autonome regio Murcia. Het stadje Orihuela ligt ongeveer 20 km landinwaarts. Deze kust heeft alles wat het leven in Spanje zo aangenaam maakt. Goede voorzieningen, vermaak, mooie natuur en een geweldig klimaat.

Orihuela Costa Kaart

orihuela costa kaart

 

Het weer in Orihuela Costa

Deze kust heeft  een uitstekend klimaat. Zowel in zomer als in de winter kan kun je rekenen op aangenaam weer. Het regent weinig in deze streek. De winters zijn erg zacht, terwijl de zomers niet zo heet zijn als in het binnenland van Spanje.

Gezondheid

Orihuela Costa wordt wel één van de gezondste plekken van Europa genoemd. In deze streek is weinig industrie, zodat de lucht schoon is.  De zoutmeren zorgen voor een microklimaat. Een iets verhoogde concentratie van jodium in de lucht, zou bevorderend zijn voor de gezondheid. In de regio zijn meerdere gezondheidsklinieken aanwezig. Onder meer voor hart- en vaatziekten, en huidaandoeningen. Er bevinden zich 2 hospitalen in de directe nabijheid.

Voorzieningen

In deze streek zijn winkels en restaurants nooit ver weg; Vaak zijn ze op loopafstand te vinden.
Een echte trekpleister is La Zenia Boulevard, hét winkelcentrum van de Costa Blanca. Het is 7 dagen per week geopend.

La Zenia Boulevard, Orihuela Costa
La Zenia Boulevard, Orihuela Costa

Stranden

De kust van Orihuela staat bekend on haar witte standen. Voorbeelden zijn de Playa Flamenca, Playa Punta Pirma en Playa de Mil Palmeras. Vele stranden hebben een Blauwe vlag toegekend gekregen. Dat betekent dat ze voldoen aan belangrijke kwaliteitseisen zoals schoon water, schoon zand, aanwezigheid van toiletten en afvalbakken, EHBO post, etc.

Strand Cabo Roig
Strand Cabo Roig

Door het uitstekende klimaat is de kust ook  zeer geschikt voor watersport. Jachthavens zijn te vinden in Cabo Roig en Campoamor.

Golf

In Orihuela Costa zijn 4 golfbanen te vinden:  Campo de Golf Villamartín, Campo de Golf Las Ramblas de Orihuela, Real Club de Golf Campoamor en Las Colinas Golf.

 

Orihuela Costa bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van Orihuela Costa zijn voornamelijk de zandstranden, zoals  bijvoorbeeld Playa de la Glea in de Dehesa de Campoamor. Het winkelcentrum La Zenia Boulevard is ook leuk om te bezoeken.

Het stadje Orihuela zelf is ook een bezoek waard. Architectonische bezienswaardigheden zijn onder meer de Colegio Diocesano Santo Domingo en de Catedral del Salvador y Santa Maria.

Vanuit Orihuela Costa zijn uitstapje mogelijk naar oude havenstad Cartagena, bekend van het Romeinse theater, de stad Murcia en de  lagune van de Mar Menor.

Woningen in Orihuela Costa

Deze kust is zeer Populair bij noord Europeanen, maar ook veel Spanjaarden hebben hier een tweede woning on te ontspannen aan de kust. Bekende urbanisaties en resorts zijn onder meer Villamartín, La Zenia, Los Dolses, Las Filipinas, Playa Flamenca, Los Altos,  los Balcones en Campoampor.

Te huur lange termijn

Bij GogoEstates kunnen wij u helpen bij het vinden van een geschikte huurwoning .Voor lange termijn huur, overwinteraars of vakantiehuur hebben wij diverse woningen beschikbaar in de verhuur.

Huizen te koop

Wij beschikken tevens over een zeer uitgebreid aanbod aan koopwoningen in Orihuela Costa. Neem contact met ons op voor meer informatie of neem een kijkje op onze website voor interessante nieuwbouwprojecten of tweede hands woningen.

6 gedachten over “Orihuela Costa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *