Pilar de Horadada

Pilar de la Horadada is de meest zuidelijke gemeente van de Costa Blanca. Het grenst in het zuiden aan de Regio Murcia. De gemeente heeft verschillende toeristische gebieden en urbanisaties. De belangrijkste zijn: Mil Palmeras, Pinar de Campoverde, Torre de Horadada, Pilar de Horadada en El Mojón.

Stranden

Pilar de Horadada heeft vele zandstranden:

• Playa El Mojón
• Playa Las Higuericas
• Playa Las Villas
• Playa El Puerto
• Playa El Conde
• Playa Jesuitas
• Calas de Rocamar
• Playa del Río
• Playa Mil Palmeras
• Playa Vistamar

Er zijn stranden met  fijn wit zand, kleine rotsachtige kliffen, en verborgen baaien met  goudkleurig zand. De stranden zijn veilig, want er zijn geen steile hellingen of abrupte afdalingen. Kinderen kunnen gerust zwemmen.

Enkele stranden zijn uitgerust met een blauwe vlag. De blauwe vlag is een onderscheiding  die jaarlijks door de Europese Stichting voor Milieu-educatie worden toegekend aan stranden en havens die aan een reeks milieuvoorwaarden en -voorzieningen voldoen.

Het transparante water nodigt uit tot sportduiken, op zoek naar de biodiversiteit die de zeebodem herbergt. Hier vindt je  Posidonia oceanica,  een plant die een goede kwaliteit water nodig heeft om zich te ontwikkelen. Deze plant dient als een toevluchtsoord voor vele vissen, schaaldieren en weekdieren.

Pilar de Horadada

Wandelen

Het binnenland van Pilar de la Horadada biedt een aantal prachtige excursies en routes, met name het gebied van de Sierra de Escalona.

Vermeldenswaardig zijn de bewegwijzerde routes in de bedding van de Rio Seco, een nagenoeg  droge rivier van  19 km lang. Hierlangs kun je twee routes kan vinden. Er is een korte route van 4 km  en een langere van 10 km.  De routes gaan door een uitgestrekt dennenbos. Het gebied strekt zich uit van het natuurgebied van Pinar de Campoverde tot aan de monding bij het strand van Mil Palmeras.

De Senda del Pilar al Mar is een route die het  centrum van Pilar de la Horadada met het strand verbindt. Het is een 3 km  lang traject  waarlangs men kan wandelen, fietsen of  rolschaatsen.

Fietsen

Er is meer dan 30 km aan  fietspaden aangelegd in Pilar de Horadada. Er zijn 4 verschillende fietsroutes aangelegd, die het centrum van de Pilar de Horadada met het strand en de kustgebieden  verbinden.

Golf

Lo Romero Golf ligt halverwege tussen de bergen en de zee. Deze golf baan daagt uw doel uit op de 18e hole, die een green heeft op een klein eiland midden in een meer.

Lo Romero Golf
Carretera CV-925, Pilar de la Horadada
Teléfono: 966 76 68 87
info@loromerogolf.com
www.loromerogolf.com

Bereikbaarheid

Pilar de la Horadada ligt op een bevoorrechte plaats in de Vega Baja van Alicante, Het is de meest zuidelijke gemeente van Comunidad Valenciana, grenzend aan de regio Murcia. Er zijn vele mogelijkheden om dit punt van de Costa Blanca te bereiken, aangezien het zeer goed is verbonden over land, zee en door de lucht.

  • Internationale luchthaven van de regio Murcia (Corvera): 40 km afstand
    Alicante – Elche Luchthaven: 60 km
  • Er zijn busverbindingen met Alicante, Murcia en Cartagena.
  • Het dichtstbijzijnde treinstation is  Balsicas-Mar Menor op 20km afstand.
  • Per auto is Pilar de la Horadada  zeer goed verbonden met het wegennet via de snelweg AP7

bron http://www.pilardelahoradada.org/

Woningen in Pilar de la Horadada

Wij hebben een uitgebreid aanbod van huizen in Pilar de la Horadada, zowel nieuwbouw als bestaand vastgoed, of sleutelklare woningen: huizen, bungalows, appartementen, villa’s, grondstukken, nieuwbouwwoningen, nieuwbouw appartementen, penthouses.  Dichtbij de zee, bij een golfbaan of liever in het binnenland? Laat ons weten wat u zoekt en wij komen met een passend aanbod.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *