Punta Prima

Punta Prima is een Spaanse toeristische badplaats die behoort tot  Orihuela Costa. Het ligt aan de zuidelijke Costa Blanca even ten zuiden van Torrevieja. De internationale luchthavens van Murcia en Alicante liggen beide op ongeveer 45 minuten rijden per auto. Deze kust heeft een mediterraan klimaat met 320 dagen zon per jaar.

Ligging Punta Prima
Ligging Punta Prima in Orihuela Costa (Bron: pisos.com)

Strand

Het stand van Punta Prima ligt aan een kleine, mooie baai. Het heeft ook in 2021 weer het kwaliteitskeurmerk van de Blauwe Vlag gekregen. Dat betekent dat het strand en het water schoon is en dat er goede voorzieningen zijn. In het hoogseizoen is er een strandwacht. Ook kun je dan ligstoelen en parasols huren. Het strand heeft een leuke promenade en een uitstekend restaurant waar je heerlijk kunt eten, vanzelfsprekend met uitzicht op zee.

restaurant punta prima

promenade Punta Prima

Omgeving en vermaak

In Punta Prima zijn diverse restaurants met internationale keuken (onder meer Italiaans, Chinees, Indiaas, Brits, Amerikaans). Ook de Spaanse keuken met de typische paella’s is present. Op slechts tien minuten rijden ligt de kustplaats Torrevieja. Hier kun je terecht voor vermaak en ontspanning in het winkelcomplex Las Habaneras, het waterpark, het casino, of de jachthaven.

Er zijn drie golfbanen in de omgeving.

Elke zaterdag is er een gezellige markt in het nabijgelegen Playa Flamenca, waar je fruit en groenten, schoenen, tassen en kleding kan  kopen.

Woningen

In Punta Prima vind je vooral laagbouw met vrijstaande villa’s, maar er zijn ook appartementen te vinden. Veel woningen dienen als twee huis of vakantiewoning, maak er zijn ook veel mensen die ervoor kiezen om hier permanent  te wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *