San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar ligt in het toeristische hart van de Costa Cálida, even ten zuiden van de Costa Blanca.  Het is van oudsher een vissersplaats. het ligt  aan de binnenzee van de Mar Menor. Deze  badplaats is bekend om haar therapeutische modderbaden, zoutvlaktes en uitgestrekte zandstranden.

Er is een mooie haven en een leuke wandelpromenade. Ook zijn erverschillende  hotels, bars, restaurants en allerlei soorten winkels.

In San Pedro del Pinatar kun je genieten van twee zeeën: van de Mar Menor, met  stranden zoals La Mota, La Puntica en Villlananitos. En de Middellandse Zee, met beschermde gebieden zoals playas de La Llana, Torre Derribada en de Mojón.

san pedro murcia san pedro mar menor

Watersport

De kalme en rustige wateren van de Mar Menor of Middellandse Zee zijn ideaal voor zeilen,  catamarans, kajakken, windsurfen, jetski’s en duiken.

Modderbaden

Aan de noordkant van de lagune van de Mar Menor worden  al eeuwenlang  modderbaden voor therapeutische behandelingen gehouden. De bijzondere weersomstandigheden, met een groot aantal zonuren per jaar en het hoge zoutgehalte van het water, zorgen voor goede omstandigheden voor deze modderbaden.

Natuur

Het regionale Park van Las Salinas y Arenales van San Pedro is een paradijs  voor wie aan de massa’s en de toeristische badplaatsen wil ontsnappen. In dit beschermde gebied voor watervogels en trekvogels kunt u flamingo’s zien, wandelen over de wandelpaden en  genieten van een verfrissende duik in de Middellandse Zee.

Bereikbaarheid San Pedro de Pinatar

Deze badplaats goed bereikbaar de snelweg AP-7. De luchthavens van Murcia en Alicante liggen op respectievelijk 30 en 60 minuten rijden.

 

Bekijk hier ons woningaanbod in San Pedro del Pinatar

bron: https://www.sanpedrodelpinatar.es/turismo/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *