Torrevieja

Torrevieja is een kuststadje ten zuiden van de stad Alicante, aan de Costa Blanca. Het ligt aan de Middellandse Zee, vlakij twee zoutmeren. Deze zoutwater lagunes zijn beschermde natuurgebieden. Ze zijn van groot belang als het grootste waterrijke ecosysteem in het zuiden van de provincie Alicante. Hier zijn flamingo’s en andere trek- en nestvogels te zien.

Het toerisme is een belangrijke inkomstenbron voor Torrevieja. Veel van de circa 80.000 inwoners zijn van Noord-Europeanen, die vanwege het gezonde klimaat en de uitstekende voorzieningen in Torrevieja wonen. Het huidige Torrevieja is daardoor een kosmopolitisch stadje.

Van oudsher werd in Torrevieja zout gewonnnen. De naam ‘Torre vieja’ betekent ‘oude toren’ herinnert aan de wachttoren bij de uitvoerhaven van het zout. De zoutmijnen van Torrevieja zijn de belangrijkste van Europa wat productiviteit betreft. Het grootste deel ervan is bestemd voor de export.

torrevieja-strand

Er zijn prachtige stranden langs deze hele kustlijn. Het meest zuidelijke is het Playa de los Náufragos, in het centrum van de stad hebben we het Playa del Cura en het Playa de Los Locos. Het meest uitgestrekte en het meest noordelijke strand is het strand van La Mata. Hiervandaan kunnen we een excursie maken naar het uitzichtpunt van de Torre del Moro.

Wandelen

Aan de 14 kilometer lange kuststrook vindt u talrijke wandelpromenades. Perfect aangelegd om te genieten van uw vrije tijd en de gezonde zeebries.
Van noord naar zuid lopen verschillende wandelpromendades :

  • Paseo de La Mata
  • Paseo de la Playa de Los Locos
  • Paseo de la Playa del Cura
  • Paseo Marítimo de Juan Aparicio
  • Paseo del Dique de Levante
  • Paseo de la Libertad
  • Paseo de Vista Alegre
  • Paseo Marítimo Juan Bautista Buades
  • Paseo de la Playa de los Náufragos
  • Paseo de Punta Prima.

promenade torrevieja
Als u wilt sporten in contact met de natuur, kunt u gaan wandelen in het natuurpark van de Lagunas de La Mata. Hier zijn talrijke wandelpaden. Bovendien is het wandelpad langs de oude spoorlijn, de Vía Verde, een ideale route om van de stad naar natuurpark te lopen. Naast vele andere mogelijkheden kunt u een rondwandeling maken vanaf de Greenway, die u naar het noordoostelijke uiteinde van de Laguna de Torrevieja brengt. Vanaf dit punt kunt u zich aansluiten bij de Laguna de La Mata en langs haar zuidelijke helling naar La Mata lopen, waar u uiteindelijk aansluit op de plaatselijke zeedijk.

Ontspanning

In het stadscentrum vindt u vele leuke winkels en cafés en restaurants.  Daarnaast is er een ruim aanbod aan winkelcentra, waterparken en uitgaansgelegenheden, zoals de pubs in de jachthaven.
Een andere zeer interessante optie is om een tochtje over zee te maken, langs kust van Torrevieja, of naar het nabijgelegen eiland Tabarca.

Watersport

Als u wilt genieten van de zee, biedt dan Torrevieja u 365 dagen per jaar een breed scala aan nautische activiteiten. Van duikcursussen, windsurf, kajaktrips, excursies op zee, vistrips en nog veel meer. Dankzij de meer dan 3.000 uren zonneschijn per jaar kunt u volop genieten van de Middellandse Zee.

torrevieja kaart

Omgeving Torrevieja

In de omgeving van Torrevieja vindt u vele mogelijkheden voor excursies. Zo kunt u in de streek van Bajo Segura vele steden met een belangrijk historisch erfgoed ontdekken, zoals Orihuela. En op minder dan een uur afstand liggen aantrekkelijke steden als Alicante, of het themapark Terra Mitica, met attractiesvoor het hele gezin. Het noorden van de provincie herbergt mooie berggebieden in het binnenland van Alicante, met natuurparken, routes en plattelandstoerisme.

 

Woningen in Torrevieja

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *