Versoepelingen Corona maatregelen Spanje.

Einde van de alarmtoestand

Afgelopen wekend is de Corona  noodsituatie in Spanje afgelopen. De maatregelen worden nu versoepeld. Elke autonome regio heeft zijn eigen regels ten aanzien van Corona. Er zijn dus wel (kleine) verschillen tussen bijvoorbeeld de regio Valencia, waar de Costa Blanca onder valt, en de autonome regio van Murcia (Costa Calida). In Murcia sluit de horeca ’s avonds iets eerder, en mag je met maximaal 6 personen dineren, terwijl in Valencia 10 personen zijn toegestaan per tafel.

Valencia / Comunitat Valenciana

Regio Valencia open

De regio is volledig open voor bezoekers uit andere Spaanse regio’s. Je hoeft geen verklaring of verantwoording af te leggen om naar de regio van Valencia te komen.

Mondkapjes verplicht

Het gebruik van mondkapjes blijft verplicht op de openbare weg, maar niet bij sportieve activiteiten. Het mondkapje blijft verplicht op stranden, behalve om te baden. Het is ook verplicht op promenades.

Avondklok van middernacht tot 6 uur

De avondklok is van middernacht tot 6 uur. Binnen deze uren kunnen alleen degenen met een geldig excuus zich verplaatsen.

Horeca open tot 23:30 uur.

Horeca met beperkte capaciteit en openingstijden tot 23:30 uur. Binnen is een bezetting toegestaan met 50% van de capaciteit en terrassen met 100%.
Tafels voor maximaal 10 personen op terrassen en binnen.
Het is verboden gebruik te maken van de bar en te roken op de terrassen.

Kerken

Tot 75% van de capaciteit van de kerken en gebedshuizen mag gebruikt worden.

Región de Murcia

Grondgebied Murcia open

Het grondgebied van Murcia is volledig open voor bezoekers uit andere Spaanse regio’s, zonder dat zij een verklaring nodig hebben.

Mondkapjes blijven verplicht

Het gebruik van mondkapjes blijft verplicht voor alle personen boven de 6 jaar. Behalve bij het sporten of als je een aandoening heb aan de luchtwegen. Ook op het strand of bij het zwembad is het niet verplicht.

Geen avondklok

De avondklok is in Murcia opgeheven maar, alle horecagelegenheden zijn wel gesloten van 00.00uur middernacht tot ’s ochtends 6.

Tot 23:00 uur dineren.

Tot 23.00 uur kan men nu binnen dineren (tot nu toe was dit alleen toegestaan op terrassen). Er zijn maximaal 6 personen per tafel toegestaan.

Kerken en gebedshuizen

Er mag tot  75% van de capaciteit in gebedshuizen gebruikt worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *